Oeke Kruythof Lid van Oranje Nassau

Oeke Kruijthof is donderdag 29 april tijdens de Lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1991 schrijft zij gedichten. Intussen zijn er vier dichtbundels van haar hand verschenen. De opbrengst van de bundels kwam steeds ten goede aan maatschappelijke doelen, zoals de Stichting De Paraplu, de ondersteuning van dak- en thuislozen en het Ronald McDonald Huis in Utrecht.

Kruijthof was bestuurslid van Taalpodium, dichtersvereniging voor Utrecht en Zeist. Daarnaast organiseert zij sinds 1996 exposities door het hele land met andere kunstenaars. Zij heeft verschillende prijzen gewonnen, zoals in 2008 de Poëzieprijs op het literatuurfestival ‘Utrecht over Utrecht’.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.