Vrijdag 16 november: prijsuitreiking LiteratuurPrijs Zeist

Vrijdag 16 december is het tijd voor een literair smulfeestje. Om 20 uur vindt dan de uitreiking van de LiteratuurPrijs Zeist plaats in Zaal ‘De Klinker’ in de Muziekschool/Bibliotheek te Markt 1 te Zeist.

Literair Zeist organiseert deze prijs in samenwerking met Idea Bibliotheek Zeist en Vereniging Taalpodium. Voor deze wedstrijd hebben 203 schrijvers uit Nederland en België een verhaal ingestuurd.

Een aantal schrijvers leest op deze avond het genomineerde verhaal voor. Daarna maakt Henjo Hekman, jurysecretaris, het juryrapport bekend. Joke Leenders, Cultuurwethouder Zeist, zal de LiteratuurPrijs Zeist uitreiken. Tevens is er muziek van De Ministers. Fred Penninga presenteert de avond.

Bundel
De jury, gevormd door Henny Verheijden (neerlandica, docente cursussen literatuur), Henny Fokkema (neerlandica) en Jos van der Meer (schrijver en journalist), heeft uit alle inzendingen 20 verhalen geselecteerd. De schrijvers van de drie beste verhalen ontvangen een geldprijs (1 prijs € 300,–, 2 prijs € 200,– en 3 prijs: € 100,–). De twintig geselecteerde verhalen zijn opgenomen in een feestelijke bundel. Tijdens de avond van de presentatie is deze bundel te koop.

Toegang
De toegang bedraagt 5 euro. Reserveren kaarten kan op www.literairzeist.nl, door een e-mail te sturen naar info@literairzeist.nl of door te bellen met nummer 030 – 698 65 72.

Prijsuitreiking LiteratuurPrijs Zeist 2012 flyer