Gedichtenactviteiten in IJsselstein

Koffie, koekjes en heel veel woorden. Het was feest op dichterlijk gebied in IJsselstein. Op de landelijke poëziedag van 1 februari 2015 vond de prijsuitreiking plaats van de dichtwedstrijd met het thema; “Met zingen is de liefde begonnen.”

Taalpodium bestuursleden Huub van Doorn en Guido van Spellen vormden de jury. Ze kregen 24 gedichten voorgeschoteld, zonder auteursnamen. Op 1 februari kwamen de IJsselsteinse amateur- of gelegenheidsdichters bijeen in huize Ewoud en konden daar hun gedicht voordragen.

Vervolgens werden de schrijvers van de vijf beste gedichten naar voren geroepen. Daaruit kwam als winnaar Hanneke Lanfermeijer met haar gedicht: ‘Nederig in het koor’. De tweede plaats was voor Johan Zonnenberg met ‘Dit gevoel is unieker dan de zon’. En de derde plaats was voor Mevr. Borm met ‘We zongen samen in een koor’.

De eervolle vermeldingen gingen naar Anja Timmerman met het gedicht ‘Met hart en ziel bespeelde ik de snaren van mijn instrument’ en Karlieneke Spijkers met ‘Muziek in mijn hart’.

Een bijzondere middag. Er is in IJsselstein een dichtader geraakt. Wie weet wat hier nog verder mogelijk is.”, aldus Huub van Doorn, jurylid.

Op uitnodiging van Catrien Corstens van de bibliotheek van IJsselstein en Tessa Rooken van Woonzorgcentrum Ewoud uit IJsselstein hebben Guido van Spellen en Huub van Doorn in de aanloop naar de wedstrijd twee gedichtenworkshops verzorgd.

De eerste vond plaats op 7 december 2014 voor bewoners van Woonzorgcentrum Ewoud. De deelnemers kregen uitleg over het schrijven van poëzie en daarna enkele opdrachten. Dit werd goed ontvangen. Een week later vond de tweede workshop plaats in huize Ewoud.

janfeb2015 012Van links naar rechts: Guido van Spellen, Anja Timmerman, Huub van Doorn, Karlieneke Spijkers, Johan Zonnenberg (2e plaats), Hanneke Lanfermeijer (winnares) en mevr. Borm.