Schrijfwedstrijd over Kromme Rijn

Tekening zonder titelDromerig stroomt de Kromme Rijn door het vlakke land van akkers, weiden en bosschages……

Schrijf een gedicht of kort verhaal over de Kromme Rijn en haar landschap. De Pont van het Landschap houdt al 20 jaar haar educatieve vaarten over de Kromme Rijn. Om dit 20 jarig jubileum te vieren schrijft de Kromme Rijn Commissie van het Utrechts Landschap een gedichten- en verhalenwedstrijd uit.

Iedereen kan meedoen, jong en oud. Laat uw dichtader vloeien en verzin de mooiste verhalen. U bent vrij in de keuze van thematiek of stijl, als de Kromme Rijn en haar Landschap maar centraal staan.

Een vakkundige jury onder voorzitterschap van burgemeester Hans Martijn Ostendorp van de gemeente Bunnik zal de inzendingen beoordelen. De mooiste gedichten en verhalen zullen worden voorgedragen vanaf de locatie op de Pont en/of gepubliceerd in een jubileumboek.

Wat moet u doen?

Schrijf een gedicht van maximaal 40 regels (buiten de titel) of een kort verhaal van maximaal 800 woorden, alles in het Nederlands. U mag meerdere gedichten of verhalen insturen. Vertalingen zijn niet toegestaan.

Er zijn vier categorieën:

1. gedichten
2. korte verhalen
3. gedichten van kinderen (10-14jr.)
4. verhalen van kinderen (10-14 jr.)

Stuur het op, liefst digitaal, vóór 19 mei naar het Utrechtslandschap, t.a.v. Dhr. R. Veenbrink, o.v.v. gedichtenwedstrijd, Postbus 121, 3730 AV De Bilt of per e-mail: veenbrink@utrechtslandschap.nl.

De winnaar(s) zullen op zondagmiddag 7 juni bekend worden gemaakt tijdens het 20 jarig jubileumfeest van de Kromme Rijn Commissie bij de Niënhof in Bunnik. Voor elke categorie zal de hoofdprijs bestaan uit een speciale vaartocht over de Kromme Rijn met gratis deelname voor 8 personen (familie en bekenden).