Intussen in Hillegom…

omslag-hillegombundel-2016

hillegom-jaaphillegom-anneke

Op zondag 6 november vond de prijsuitreiking plaats van de 7e nationale Hillegomse Gedichtenwedstrijd 2016. Het thema was: ‘Daar lach je dan’. Er waren 388 inzendingen (light verse en limericks) ontvangen uit Nederland en Vlaanderen. Vier leden van Taalpodium kwamen door de selectie. Jaap Schoo behaalde de derde prijs met zijn gedicht ‘Opzienbarend’. Anneke van Schaik kreeg een speciale vermelding voor haar gedicht ‘Hoera! vrijdag de 13e’. Ook van Cora de Vos en Leo Mesman werden gedichten opgenomen in de fraai uitgegeven wedstrijdbundel. De vrolijke en feestelijke middag werd jammer genoeg met een domper afgesloten. Het bleek namelijk de laatste wedstrijd te zijn geweest. Ook in Hillegom gaat de kaalslag in het cultuurbeleid door…