Leden op het web (12)

IMG_1889.PNG

Hij is opgeleid tot jurist, maar werd toch liever journalist en fotograaf en is sinds 2012 bovendien actief als coach voor jongeren en volwassenen (lenobelcoaching.nl). In onze zomerserie over websites van Taalpodiumleden vraag ik echter speciaal aandacht voor de literaire website van Peter le Nobel (die enkele jaren bestuurslid van onze vereniging is geweest.) Onder de ambitieuze naam Nationale Boekenblog presenteert Peter zijn webstek als ‘de eerste aansprekende en aanspreekbare gids voor elke lezer, schrijver of dichter‘. En dat houdt heel wat in! Naast een stroom van allerlei literaire nieuwsfeiten en -feitjes, vind je op zijn Blog interviews met dichters en schrijvers, recensies en leestips over nieuwe boeken en bundels, (ingezonden) essays en informatie over workshops en literaire wedstrijden. Ook is er een vaste rubriek, De Vier van Vrijdag, waarin op de vrijdagen beurtelings een gedicht wordt geplaatst van 4 dichters: Jolies Heij, Peter Schotman, Jaap Lemereis en Erika De Stercke. Dit Boekenblog heeft een gastvrij en interactief karakter. Behalve reageren op de berichten, kan iedereen nieuwstips, eigen activiteiten en publicaties, verhalen, gedichten en leestips melden aan, of inzenden naar de redactie via: info@nationaleboekenblog.nl. Mijn aanrader: zet deze website van Peter bij je Favorieten en surf naar deze link.