Leden op het web (8)

D54D3D00-A35F-41D9-95B2-24356CBE3837Oeke Kruythof schrijft nu ruim een kwart eeuw gedichten, vanaf 1991 om precies te zijn. ‘Woordvensters op mijn werkelijkheid’ noemt ze haar verzen. Sindsdien is ze vaak op de podia van Taalpodium en andere organisaties te zien en te horen geweest. In de loop der jaren heeft Oeke een rijk oeuvre opgebouwd van onder andere 8 fraai uitgegeven dichtbundels, die ze deels zelf met illustraties heeft verlucht. Dankzij de hulp van een naaste vriend zijn haar gedichten sinds een aantal jaren voor iedereen te lezen op haar eigen website. Naast biografische informatie over de dichter (inclusief een openhartig interview) vindt de bezoeker er een ruime keus aan gedichten van Oeke’s hand. Ze zijn overzichtelijk op aard en thema gerubriceerd, zoals hierboven op de afbeelding van de thuispagina is te zien. Treed binnen in het poëtisch universum van Oeke Kruythof via deze link