Leden op het web (17)

IMG_1945.PNG

Henjo Hekman is al bijna zo lang lid als Taalpodium bestaat, namelijk sinds 1986. En het mooie is: hij is al die jaren lid gebleven! Wie zijn website bezoekt ziet meteen: dit is een kleurrijk en veelzijdig man. In woord, beeld en geluid kan men er kennismaken met de vele talenten die Henjo tentoonspreidt. Bijvoorbeeld als schrijver van prachtig uitgegeven boeken met verhalen over Terschelling, naast Zeist zijn tweede habitat. (De boeken zijn, net als zijn verzamelbundel met gedichten ‘Levenslang tot sluitingstijd’, via de website te bestellen.) Henjo speelt in een bluesband en draait af en toe 45-toeren plaatjes als dj. In Zeist is hij alom bekend als Nachtburgemeester en sinds mei 2016 ook als Stadsdichter. Op de site is een reeks stadsgedichten van zijn hand te lezen. Henjo verzamelt en presenteert ook gedichten over markante plekken in Zeist. Dit en nog veel meer valt te genieten op de boeiende webstek van Henjo Hekman, te vinden via deze link