Leden op het web (18)

IMG_1951

Méland Langeveld uit Amsterdam had al een zekere naam en faam opgebouwd als schrijver van korte verhalen en columns in dagbladen en tijdschriften. Maar hij ontdekte ook talent te hebben als dichter. En wat voor een! Sinds hij in 2009 toetrad tot Taalpodium, hebben we zijn ontwikkeling tot volleerd dichter mogen volgen op onze podia en daarbuiten. Zijn in 2015 verschenen debuutbundel Zijwaarts springen beleefde al een tweede druk en is nu ook in harde kaft verkrijgbaar. Op zijn website is te lezen, zien en horen hoe Méland met zijn poëzie kunstenaars uit andere disciplines weet te inspireren tot verrassende ‘co-creaties’. Zijn gedichten worden op muziek gezet, gezongen, ja zelfs gedanst! Ook schrijft hij gedichten bij foto’s, schilderijen en sculpturen. En intussen blijft hij op vermakelijke en filosofische wijze vertellen over zijn belevenissen tijdens zijn dagelijkse wandelingen in het Oosterpark met Roos, zijn dierbare hond. Dit alles is te vinden op de website van Méland via deze link.