Leden op het web (22)

IMG_1937

Taalpodiumlid Marco van der Bij was vele jaren leider en tekst- en muziekschrijver van de populaire Woerdense band BruusQ, die sinds vorig jaar ‘voor onbepaalde tijd’ met sabbatical is. Maar zoals menig maker van liedteksten is Marco ook dichter. Van maart 2013 tot april 2016 was hij stadsdichter van zijn woonplaats Woerden, waar hij actief betrokken bleef bij educatieve poezieprojecten. Marco publiceerde samen met Taalpodiumcollega Hanneke Verbeek twee dichtbundels waarin de zeven hoofdzonden en de zeven deugden de revue passeren. Daarnaast bracht hij nog diverse eigen bundels uit, waarvan een met zijn stadsgedichten: Door mijn bril (2016). Maar op zijn weblog kan men geheel gratis een groot aantal liedteksten en gedichten van zijn hand lezen. Vaak zijn deze dicht op de huid geschreven en/of maatschappelijk gekleurd. Want Marco is duidelijk een bewuste en bezorgde wereldburger. Zijn weblog oogt (te) bescheiden en sober, maar de inhoud verdient het om nader verkend te worden. Dat kan via deze link