Koninklijke onderscheiding voor de oud-voorzitter van Taalpodium, Fred Penninga

93A11701-9BEA-4FE7-A033-CFA720E83A6D
Een duidelijk geroerde Fred, naast locoburgemeester Kees Diepeveen die zojuist de koninklijke versierselen bij hem heeft opgespeld.
F1D987DB-D9BC-46D1-BD0F-71519D6BE469
Gedecoreerde Fred in gesprek

Hij was al erelid van Taalpodium sinds 2011. Maar sinds gisteren is Fred Penninga ook lid van de Orde van Oranje-Nassau. Woensdagmiddag 22 november ontving hij zijn ‘lintje’ in het bijzijn van naaste verwanten, vrienden en relaties in de kleine trouwzaal van het Utrechtse Stadhuis. Locoburgemeester Kees Diepeveen onderstreepte bij de uitreiking van de onderscheiding de grote verdiensten van dichter Fred Penninga voor de samenleving in Utrecht, Zeist en de verdere regio, waaronder niet in de laatste plaats zijn tomeloze inzet in en voor onze vereniging. Wij zijn als Taalpodium trots op Fred en blij met het koninklijke eerbetoon aan onze oud-voorzitter en wensen hem hiermee van harte geluk.

Lees hier het mooie artikel dat vandaag verschenen is in het Algemeen Dagblad.
En nog een mooi bericht op de website van het Utrechts Stadsdichtersgilde.