Terugblik op een poëtische zondagmiddag in het oude Stadhuis van Utrecht

0E4FAD1B-D840-4EA5-8900-22C631F6A966.jpegIedereen Dichter! was het motto van de Vereniging Taalpodium ter gelegenheid van de Nieuwjaarsduik 2018 op Culturele Zondag 14 januari. In de intieme ruimte van de voormalige Burgemeesterskamer (nu Perskamer van de gemeente), waar de zon vrolijk door de hoge ramen scheen, was er vanaf 14.00 uur een voor iedereen toegankelijk Open Podium. Daarvoor bleek zoveel belangstelling te bestaan dat er extra stoelen bijgezet moesten worden.
Onder de bezielende en bemoedigende leiding van presentator Fred Penninga maakten diverse aanwezigen hun debuut als podiumdichter, wat ook een van de bedoelingen was van dit Open Podium. Ook een flink aantal al oude en nieuwe leden van Taalpodium brachten eigen werk voor het voetlicht. Dit alles onder enthousiast en warm applaus van het publiek. Ernst en humor wisselden elkaar af en maakten de voordrachten tot een boeiend en verrassend geheel. Een formule waarop Taalpodium het patent heeft in UNESCO City of Literature Utrecht!
Zeistenaar Henk Jagtenberg bezorgde het publiek nog meer aangename luistermomenten met muzikale intermezzi op zijn akoestische gitaar. We kunnen terugkijken op een middag, waarmee Taalpodium echt hartverwarmend het nieuwe jaar is ingedoken!

FAA1ADB2-1FE2-4CF4-A3FB-28D445774922.jpeg

(Verslag: Anneke van Schaik. Foto’s: Leo Mesman)