Uitreiking LiteratuurPrijs Zeist 2018

9FAA1917-F7B3-469D-972D-7AF8DFBADA84
Foto Leo Mesman

Tijdens de prijsuitreiking van de Zeister Literatuurprijs 2018 op vrijdagavond 23 november werd bekend gemaakt dat 17 leden van Taalpodium hebben meegedaan aan de poëziewedstrijd, ofwel bijna 10 % van het totaal aantal deelnemers (176). Van die 17 Taalpodiumdichters hebben er 6 met hun gedicht de wedstrijdbundel ‘En dan het dansend in de schaduw blijven’ gehaald: Maartje van den Bosch, Henk Gilhuis, Suzanne van Leendert, Jaap Lemereis, Marlies Souren en Edy Valkenburg. (En voormalig Taalpodiumlid Wim Hartog.) Jaap en Marlies kregen door de jury een eervolle vermelding toegekend. Op de foto staan ze tweede en derde van rechts op het podium. Op de voorgrond de winnaar van de wedstrijd, Jana Arns uit Sint Niklaas (België). De bundel met 30 geselecteerde gedichten en 7 foto’s is een uitgave van de Stichting Literaire Activiteiten Zeist.

Voor een volledig verslag van de wedstrijd en prijsuitreiking zie: Literair Zeist