Taalpodium vierde de vrijheid in Schiller

C6500706-12A4-4CC6-88F8-CC947551ABC1

Op woensdagavond 30 januari organiseerde Taalpodium een hele avond open podium in het sfeervolle Utrechtse Schillertheater van Steef en Hannie Schinkel. Letterlijk op de vooravond van de Gedichtendag en Poëzieweek 2019 introduceerde presentator Leo Mesman een stoet van dichters aan een aandachtig publiek. In hun gedichten stond Vrijheid, het thema van de Poëzieweek, centraal. Achtereenvolgens waren er boeiende en gevarieerde optredens van Fred Penninga, Sholeh Rezazadeh, Jantine van der Veen, Cora de Vos, Sjef van Hellenberg Hubar, Marja Oosterman, Parvin Khosravi, Marcel Mengelers, Hanneke Gunsing (column), Huub van Doorn en Geerten van Gelder. Leo las op haar verzoek een bevrijdingsgedicht voor van Catharina Boer.
De voordrachten werden muzikaal omlijst met poëtische en cabareteske luisterliedjes door het kersverse duo Water & Wijn, bestaande uit gitarist Harm Peter Smilde en Eric Jansen (zie foto hierboven.)