Taalpodium op het Dichtersfestival van Tour d’Artistique, zaterdag 25 mei


Het Tour d’Artistique Dichtersfestival vindt op zaterdagmiddag 25 mei plaats van 12.30 tot 18.00 uur in de Utrechtse Dichterswijk. In en om de kunstcaravans van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden zullen dichters en muzikanten optreden. Ook zijn er workshops te volgen. De Vereniging Taalpodium draagt met twee poëzieprogramma’s bij aan het Dichtersfestival


Om 13.00 uur start het programma Pop-up-Poëzie met dichtwerk op verzoek, tot 18.00 uur in de Bloemencaravan. Dichters van Taalpodium schrijven ter plekke voor bezoekers een gedicht. Over wat iemand bezighoudt, een lief iets of iemand, voor elk was wils. Omdat het gedicht à la minute handgeschreven of -getypt wordt, is het uniek, eenmalig en exclusief; om te bewaren of aan iemand cadeau te doen. Achtereenvolgens zitten in de caravan, elk 5 kwartier lang, de volgende dichters voor bezoekers klaar:
vanaf 13.00 uur: Linda Flipse
vanaf 14.15 uur: Jaap Lemereis
vanaf 15.30 uur: Fred Penninga
vanaf 16.45 uur: Vian Moo

Tussen 14.00 en 18.00 uur verzorgen zestien dichters van Vereniging Taalpodium in de Bioscoopcaravan een ware marathonvoorstelling, waarbij elk uur achtereenvolgens vier dichters voordragen uit eigen werk. Caravan vol? Ieder heel uur start een nieuwe serie! De presentatie is in handen van Cora de Vos en Leo Mesman. De volgende dichters zullen zich presenteren:
vanaf 14.00 uur: Leo Mesman, Eva Jeune, Jan Nuyten, Ankie Schuthof
vanaf 15.00 uur: Peter Herdingh, Vian Moo, Ali Serik, Lambertha Souman
vanaf 16.00 uur: Paul van Leeuwenkamp, Nanny Luijsterburg, Noortje van Kamer, Jaap Lemereis
vanaf 17.00 uur: Suzanne van Leendert, Fred Penninga, Cora de Vos, Geerten van Gelder

routebeschrijving naar de Heycopstraat