Bundelpresentaties en wisseling van de wacht

De nieuwe verzamelbundel van Taalpodium

Op zondag 17 november en woensdag 20 november presenteerde vereniging Taalpodium haar nieuwste (zestiende) verzamelbundel met poëzie en proza van 77 leden, met als titel: Als kleurpotloden in een tekendoos. De mooie uitgave van Taalpodium is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Carel Nengerman fonds, het KF Hein-fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. (De bundel is te bestellen via info@taalpodium.nl Graag vermelding van naam en adres. Prijs 5 euro, plus 4 euro verzendkosten.)

Wethouder Laura Hoogstraten toont de nieuwe verzamelbundel
(Foto Rolien Botma)
Laura Hoogstraten ontvangt de kroniek over de voorloper van Taalpodium, Poëziecafé.
(Foto Rolien Botma)

Op 17 november werd In La Fourchette te Zeist het eerste exemplaar van de bundel aangeboden door eindredacteur Fred Penninga aan wethouder Laura Hoogstraten. Zij heeft onder meer Taal in haar portefeuille.

Jaap Schoo
(Foto Anneke van Schaik)

In het Utrechtse theater Schiller mocht erelid Jaap Schoo op 20 november het tweede eerste exemplaar ontvangen uit handen van Cora de Vos.

Hanneke Verbeek
(Foto Rolien Botma)
Cora de Vos en Leo Mesman
(Foto Rolien Botma)

Leo Mesman werd in Zeist uitgezwaaid als voorzitter en bestuurslid met een toespraak door Hanneke Verbeek. Vervolgens overhandigde hij de voorzittershamer aan Cora de Vos. Zij presenteerde zichzelf en haar plannen als nieuwe voorzitter van Taalpodium, wat zij op 20 november ook in Utrecht zou doen. Cora bood Leo namens bestuur en leden van Taalpodium een oorkonde aan, waarin hij benoemd werd tot erelid van de vereniging, uit erkentelijkheid voor zijn inzet, achtereenvolgens als secretaris en voorzitter. Voor het Utrechtse publiek werd Leo op 20 november nogmaals bedankt door Geerten van Gelder. (Hanneke en Geerten maken als Schreef-redactie al vele jaren deel uit van het bestuur.)

Geerten van Gelder
(Foto Anneke van Schaik)
Aandachtig luisterend publiek in Zeist
(Foto Rolien Botma)

En verder werd er zowel in Zeist als Utrecht door de vele aanwezigen met veel aandacht en genoegen geluisterd naar de voordrachten van een aantal leden die met een gedicht of kort verhaal hebben bijgedragen aan de nieuwe verzamelbundel.
Beide bundelpresentaties werden opgeluisterd met meditatieve improvisaties door Ferry van der Werff op bouzouki en akoestische gitaar.

Bestuurslid Anneke van Schaik in gesprek met een van de vroegere voorzitters, Lambertha Souman
(Foto Rolien Botma)