Nieuws van het poëziefront

Poëzieweek 28 januari – 3 februari 2021
Op donderdag 28 januari is het Gedichtendag, de start van de Poëzieweek. Graag zouden we als Taalpodium een ‘echte’ poëzieavond hebben georganiseerd met als thema ‘samen’, maar dat kan helaas niet vanwege de huidige lockdown. We wijzen daarom graag op de vele digitale activiteiten die in Nederland en Vlaanderen in het kader van de Poëzieweek worden georganiseerd. De informatie hierover vind je op https://www.poezieweek.com/

Taalpodium-leden in ‘Mijn overbuurvrouw is een meeuw’
Zojuist verschenen: ‘Mijn overbuurvrouw is een meeuw’, een bundel met een keuze uit de gedichten op www.coronagedicht.nl. De selectie van deze gedichten uit ‘de eerste golf’ werd gedaan door Tsead Bruinja (ex-Dichter des Vaderlands, recent opgevolgd door Lieke Marsman) en Wim van Til (oprichter van het Poëziecentrum Nederland én Taalpodium-lid). Vijf Taalpodium-leden zijn met een gedicht vertegenwoordigd in de bundel: Charlotte Broekman, Jolies Heij, Daphne Kalff, Suzanne van Leendert en Cora de Vos.

‘Mijn overbuurvrouw is een meeuw’ is via e-mail te bestellen bij uitgeverij Liverse (info@liverse.nl) of via de (steun uw lokale!) boekhandel (ISBN 978-94-92519-66-5 – 162 blz – € 14.95).

Kijktip ‘Vaart’
Filmer en Taalpodium-lid Suzanne van Leendert timmerde op filmfestivals al flink aan de weg met haar documentaire ‘Vaart’, een film over vier seizoenen Klopvaart in Utrecht. Op zondag 31 januari kun je haar ode aan de stadsnatuur ieder uur zien op https://www.rtvutrecht.nl/, tot 12.00 uur de volgende dag. De poëtische voice-over is van dichter Anne Broeksma (van het Utrechtse Stadsdichtersgilde).

Als voorproefje kun je deze mooie reportage bekijken gemaakt door U in de wijk Overvecht, waarin Suzanne een toelichting geeft op het maken van haar film.