Welkom op ons digitale Poëzieweek-Podium!

Vandaag is het Gedichtendag in Nederland en Vlaanderen! Dit is tevens het begin van de Poëzieweek 2022 van 27 januari tot en met 2 februari. Bezoek voor het programma van de Poëzieweek de website: https://www.poezieweek.com

Uit de toelichting op deze site bij het thema van deze Poëzieweek, Natuur, citeren we het volgende:
Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Taalpodium viert deze Poëzieweek met een presentatie op deze website van gedichten en kort proza van een vijftiental leden, uiteraard over het thema ‘natuur’. Dit ter vervanging van de eerder geplande publieksbijeenkomst op 30 januari  in de Kargadoor, die gezien de coronaperikelen helaas geen doorgang kan vinden.

De hele poëzieweek lang zullen er elke dag nieuwe bijdragen te vinden zijn op onze website. Houd deze dus in de gaten!

Het bestuur van Taalpodium wenst u de komende dagen veel poëzie- en leesplezier, zowel op deze website als via andere mogelijkheden.

En dan nu alvast een voorproefje, oftewel cliffhanger