Door het werk van Hubert Lampo geïnspireerd, 21 april 2022

Op 1 september 2020 was het 100 jaar geleden dat Hubert Lampo werd geboren. Hij wordt in het Nederlandse taalgebied beschouwd als de voornaamste vertegenwoordiger van het magisch realisme in de literatuur.
In het kader van deze viering/herdenking van zijn 100e geboortedag  hebben Bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein en Stichting KunstGein een elftal kunstenaars uitgenodigd artistiek te reageren op een aantal verhalen van Lampo dat hun werd toegezonden. Dit kon door een uitbeelding van de gebeurtenissen in het verhaal, maar ook door het verhaal alleen als een inspiratiebron te gebruiken.
Dit leverde zeven beeldende kunstwerken, een gedicht en drie verhalen op. Hiervan wordt een boek samengesteld onder de titel Door het werk van Hubert Lampo geïnspireerd.
Op 21 april 2022 vindt de feestelijke presentatie ervan plaats, nadat het verschillende keren moest worden uitgesteld.

Locatie en programma
20.00 – 22.00 uur in Bibliotheek De tweede verdieping, Stadsplein 1c te  3431 LZ Nieuwegein
De entree is gratis.
Online aanmelden bij De tweede verdieping: https://www.detweedeverdieping.nu/agenda/lampolezing/.
* Lampo-kenner Wim Rouwendal houdt een inleidende lezing over het werk van Hubert Lampo.
*De werken van de beeldende kunstenaars worden door de makers toegelicht. De vier schrijvers en dichters lezen hun verhaal of gedicht voor.
* Wim Rouwendal zal reageren op de kunstwerken.

In de week voorafgaand aan deze avond worden de werken van beeldende kunst tentoongesteld in de bibliotheek. Verder wordt er een kleine tentoonstelling ingericht van zaken die met Hubert Lampo te maken hebben, zoals kopieën van manuscripten en foto’s.
Ook wordt een aantal (tweedehands) boeken van hem uitgestald, die op de presentatieavond kunnen worden bekeken en gekocht.

Organisatie: Bibliotheek De tweede verdieping en Stichting KunstGein, in samenwerking met het Hubert Lampo Genootschap.
Zie ook:
https://www.detweedeverdieping.nu/
https://kunstgein.nl/
http://www.hubertlampogenootschap.org
https://www.dickvanzijderveld.nl