Taalpodium op de Walk Art Markt 2022

Foto Anneke van Schaik

De fontein ruiste en de bomen hoorden dat het goed was… Improviserend en inspirerend leidde Taalpodiumvoorzitter Cora de Vos op 13 augustus de estafettedichters naar hun plekje achter de katheder. Gedichten van eigen hand werden voorgedragen door Gerrit van de Berkt, Roos Bijleveld, Marie Brummelhuis, Bertje van Delden, Frans van Eijk, Paul Hautmans, Jolies Heij, Noortje van Kamer, Sarah Kinebanian, Suzanne van Leendert, Jaap Lemereis, Erik Noorman, Fred Penninga, Truus Rozemond, Anneke van Schaik, Jantine van der Veen en Cora de Vos.

Foto Anneke van Schaik

In een andere partytent ratelden de typemachines van de pop-up-dichters Frans van Eijk, Jaap Lemereis, Jolies Heij, Marie Brummelhuis en Paul Hautmans. Ruim twee uur lang schreven zij à la minute gedichten voor bezoekers van de Walk Art Markt. Soms vrolijk, dan weer ernstig, maar altijd verrassend snel.