Wie zijn wij?

Taalpodium is met meer dan honderd leden de grootste vereniging van veelal ‘autonome’ dichters en schrijvers in Midden-Nederland. Al meer dan 30 jaar biedt vereniging Taalpodium (en haar voorganger ‘Poëziecafé’) haar leden de kans hun verhalen en gedichten voor te dragen en te publiceren. Op diverse (deels open) podiumbijeenkomsten, in het eigen literaire tijdschrift SCHREEF en in de tweejaarlijkse Verzamelbundel.

Op aantrekkelijke locaties organiseert Taalpodium regelmatig literaire voordrachtsbijeenkomsten in Utrecht, Zeist en wijde omgeving. Daarbij worden gastdichters/schrijvers uit eigen kring uitgenodigd om uit hun werk voor te dragen. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk en in de regel is er na de pauze open podium, waarop zowel leden als niet-leden hun werk kunnen laten horen. De voordrachten worden steevast muzikaal omlijst door (amateur)muzikanten met een grote verscheidenheid aan sfeer en talent.

Elke twee maanden komt het blad SCHREEF uit en om de twee jaar een Verzamelbundel met de beste gedichten of korte verhalen van leden.

Desgewenst kunnen leden hun teksten laten lezen voor een ‘tweede blik’. De contactpersonen hiervoor zijn te vinden in elke Schreef. Een frisse kijk op je verhaal of gedicht kan het werk net even iets beter maken.

Ook organiseert de vereniging workshops. Bijvoorbeeld om de eigen vaardigheid in het schrijven of voordragen te verbeteren. Ook andere onderwerpen, van belang voor beginnende dan wel gevorderde dichters/schrijvers, kunnen aan bod komen.

Taalpodium is verder regelmatig betrokken bij literaire  of culturele initiatieven zoals de Culturele Zondagen in Utrecht, het jaarlijkse zomerevenement Walk Art Markt in Zeist en de poëzie- en schrijfwedstrijden van de Stichting Literaire Activiteiten Zeist.

Binnen onze vereniging kunnen leden zich in een veilige omgeving ontwikkelen. Taalpodium geldt dan ook als kweekvijver van jong en rijp talent in de regio Midden-Nederland. Diverse bekende dichters zijn in de loop der jaren uit de vereniging voortgekomen. Taalpodium-leden vallen met grote regelmaat in de prijzen bij gerenommeerde literaire wedstrijden. Veel leden hebben publicaties op hun naam staan, al dan niet in eigen beheer uitgegeven.

Genoeg redenen dus om lid te worden van onze vereniging, voor slechts € 30,- per jaar (een hogere bijdrage is welkom). En je bent meteen abonnee van SCHREEF. Stort onder vermelding van naam en adres je bijdrage op banknummer NL26 INGB 0004 0780 14 t.n.v. Taalpodium en vul dit formulier in om lid te worden. Je kunt je ook rechtstreeks per e-mail aanmelden als belangstellende bij het secretariaat: info@taalpodium.nl. Er wordt dan binnen een week contact met je opgenomen.