Anneke van Schaik

Voor de taalliefhebber in mij bleek de Vereniging Taalpodium een schot in de roos. Lid geworden in 2012, trad ik op, las voor, genoot van werk van mededichters, las en schreef in het ledenblad SCHREEF en – het kon niet uitblijven? – ben ik in 2017 bestuurslid en in augustus 2018 secretaris geworden. Het zou fijn zijn als we als vereniging kunnen blijven voortbestaan; dat begint een beetje een zorg te worden. Daarvoor is nodig dat mensen weten dat we er zijn. Een goede reden om mij ook in te zetten voor de pr van Taalpodium. Bijeenkomsten, bundels en bezoekers, ziehier de 3 B’s die niet zonder Bekendheid kunnen.

Een vrolijk gedicht van mijn hand, geïnspireerd door mijn voorliefde voor het werk van Annie M.G. Schmidt:

Twee kleine otters

Twee kleine otters wilden gaan vrijen
In ‘t lauwe water
Bij lichte maan
Gespetter, gespatter, van speledamdije
De grote otters kwamen snel tussenbei’en:
‘Nee, nee, kleine ottertjes,
Dat zal niet gaan!’
Maar weet je wat die ottertjes zei’en:
‘We hebben het lekker toch al gedaan!’