Uitgaven leden

Vele leden van Taalpodium hebben publicaties op hun naam staan, via een uitgever of in eigen beheer. De schrijvers en dichters en hun uitgaven worden hieronder op alfabetische volgorde vermeld. Staan jouw eigen dichtbundels of boeken er niet bij? Mail dan  de volgende gegevens door: titel, naam, uitgever, aantal pagina’s, prijs, waar te verkrijgen en een korte omschrijving. Eventueel een link toevoegen met nadere informatie over deze zaken.  Graag ook met een afbeelding van de omslag als jpg- of png-bestand.

Maartje van den Bosch

Zinnenbeeld III (nummer II is bijna uitverkocht)
Zes gedichten, waarvan vier bij kunstwerken. De afbeeldingen daarvan zijn in kleur opgenomen. Zinnenbeeld wordt elk jaar gemaakt ter gelegenheid van de Linschotense Kunstroute (laatste weekend september). De kunstwerken zijn gemaakt door de Linschotense kunstenaars waar Maartje mee samenwerkt. Uitgegeven in eigen beheer, vormgegeven door Roswitha Groenen. Oplage 100 stuks. De bundel is voor 5 euro (incl. verzendkosten) te bestellen bij m.b.vandenbosch@hetnet.nl

Hanneke Verbeek en Marco van der Bij
Zeven zondige dagen
In één week tijd schreven Hanneke Verbeek en Marco van der Bij zeven
gedichten naar elkaar, met als onderwerp de zeven hoofdzonden:
Superbia (hoogmoed- hovaardigheid – ijdelheid)
Avaritia (hebzucht – gierigheid)
Luxuria (onjuisheid – lust -wellust)
Invidia (nijd – jaloezie – afgunst)
Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht)
Ira (woede – toorn – wraak – gramschap)
Acedia (gemakzucht – traagheid – luiheid – vadsigheid)

De duo-dichtbundel telt 40 pagina’s. Paperback: € 11,50, E-book: € 8,00. Te bestellen via http://www.mijnbestseller.nl/magento/zeven-zondige-dagen.html.

Linda Flipse

El Camino al Cantar
El Camino al Cantar is een EP met 6 Spaanstalige liedjes, gemaakt door Linda Flipse, Simone Sou (percussie), Jopie Jonkers (harp), Koen de Cauter (gitaar) en Rinus Raaijmakers (bas). De EP is verkrijgbaar voor € 7,95 en te bestellen door te mailen naar Linda Flipse.

Geerten van Gelder

Rood zand en lege wegen
Boekverslag van zijn reis van vijf maanden door en om Australië, gelardeerd met allerlei wetenswaardigheden over de fauna, de geologie en de (Aboriginal-)geschiedenis van het continent. Met 120 foto’s. Uitgeverij Gopher. 250 p. 29,90 euro excl. portokosten. Te bestellen via www.gopher.nl of tel.: 020-4279204.

Marianne Haitsma

In het hart van de hut
Gedichtenbundel, uitgegeven bij Kontrast, 2011, ISBN/FAN 978-94-90834-12-8

unnamed

Peter Herdingh
Smeltende Barrières
Een tiental zeer uiteenlopende verhalen variërend van een arts die een oorlogstrauma moet zien te overwinnen, een acteur die omgaat met toneelattributen maar niet op het toneel en een kruidenvrouwtje dat onderwerp is van dorpsroddel. Vervolgens inspireert een wethouder de bevolking en werkt een dominee op de zenuwen en geweten van plaatselijke autoriteiten. Dan beïnvloedt een simpele ziel bestemmingsplannen van de gemeente en doen twee lieveheersbeestjes hun naam eer aan. Parfum haalt barrières naar beneden en woekert er jaloezie in een goedlopend bedrijf. En de mens onderwerpt zich aan zaken waarop hij nauwelijks invloed heeft en aan de natuur zie zich steeds weer anders laat zien.
(het laatste verhaal is een gedichtencyclus). De verhalen zijn deels ontstaan op basis van de realiteit en deels door gebeurtenissen als inspiratiebron voor het verhaal.
Uitgever: Boekscout.nl Aantal pagina’s: 236. Prijs: € 18,55. Te verkrijgen bij de uitgever en uw eigen boekhandel. Het boek wordt speciaal ‘on demand’ besteld, gedrukt en afgeleverd. De prijs is bij alle verkopende instanties gelijk. ISBN: 978-94-022-0399-8.

Tamarinde
Verschenen bij uitgeverij Boekscout VOF. Het boek gaat over de belevenissen van een groep van hoofdzakelijk in het ziekenhuis uitbehandelde en alleenstaande vrouwen in een zorgcentrum, die aldaar moeten revalideren. Zij moeten zich – herstellend van hun aandoening – gedurende maximaal drie maanden zien te vermaken.
Uitgeverij Boekscout.nl. 400 pagina’s paperback. Prijs € 21,95 (excl. € 3,64 verzendkosten). Verkrijgbaar in de boekhandel. ISBN-nummer 978-94-6206-333-4.

Hans Kilian

De tocht door de duivelsvallei
De fantastische vertellingen van Hans Kilian bewegen zich van fantasy en sprookje naar sciencefiction en horror. Humor en satire zijn daarbij zelden afwezig. De meeste verhalen verschenen eerder in een scala aan literaire en culturele tijdschriften in Nederland en Vlaanderen. Zij behoren bij de ironisch-fantastische onderstroom van de Nederlandse literatuur, onder wie ook Godfried Bomans en Ubbo-Derk Hakholt gerekend kunnen worden.
Uitgeverij Servo, Postbus 467, 9400 AL Assen, 152 p. Prijs: 15,95 euro, ISBN 9789057860775. Verkrijgbaar in de boekhandel. Zie ook www.uitgeverijservo.nl

Méland Langeveld

Voices from the past

Eind 2017 verschenen: serie kunst/gedichtenkaarten met schilderijen van Gea Zwart en gedichten van Méland Langeveld. Het zijn 8 verschillende dubbelgevouwen full colour kaarten (glansdruk, 14,5×14,5 cm). De acht gedichten (op de binnenzijde) zijn geïnspireerd op de schilderijen in de serie Panta Rhei, Voices from the past. Het thema van deze serie schilderijen is de voortdurende voortgang en verandering. Voor een lovende recensie van deze kaarten zie: Recensie Leo Mesman 
De prijs van deze serie van 8 kunst/gedichtenkaarten is 12,50 (inclusief acht enveloppen, exclusief verzendkosten). De oplage is beperkt. Meer informatie, ook over het eventueel bestellen, is te vinden op de website van Méland via: Kunst en Poëzie kaarten
Of op de website van: Gea Zwart

Kaarten met poëzie bij beeldhouwwerken


Dit is een van de kaarten uit een reeks van zes ansichtkaarten met gedichten die op (openbare) kunstbeelden in Amsterdam-Oost zijn geïnspireerd. De zes gedichten schreef Méland voor een kunstexpositie in het voorjaar van 2017 in de vitrines van Kunsthek, aan het hek van het Oosterpark in Amsterdam. Kunsthek schreef daarover: ‘Méland Langeveld wandelt en kijkt. Kauwt op de werkelijkheid. En schrijft. Mooie gedichten. Observaties. Een hek vol poëzie. Over kunst in het Oosterpark.’ De ansichtkaarten zijn gedrukt, elk met een kleurenfoto van de sculptuur en een gedicht. Een set van zes kaarten kost: 5 euro (exclusief portokosten). Meer informatie, ook over het eventueel bestellen, is hier te vinden.

Dichtbundel Zijwaarts springen


Eerste druk november 2015, tweede druk september 2016, Uitgeverij aquaZZ, Arnhem. Aantal pag. 86, prijs € 13,95 ISBN 978-94-91897-50-4. Te bestellen bij de boekhandel, internet boekhandel, of gesigneerd en van een opdracht voorzien via: www.melandlangeveld.com

‘Wanneer je in drie strofen en weinig woorden een hele wereld neer kunt zetten, ben je een goed dichter. De details zijn goed, de woordkeuze is goed, de beelden heel soms wat bekend, maar dit is een gedicht met een hart.’ – Jury Turing Gedichtenwedstrijd 2014.
‘(…) Juist door de ongebruikelijke manier van toepassen van bijvoeglijke en zelfstandige naamwoorden: “het vochtig ruisen van rul water”, “fris gewassen sneeuw” en “onverschillige regen” is het lezen van deze bundel een plezier. De gedichten zijn dan weer heel “down to earth” en even later volledig ontspoord (op een positieve manier). Hierbij speelt de fantasie van de dichter een belangrijke rol. Voor de ervaren poëzielezer valt er veel te genieten, maar ook voor de minder ervaren lezer zijn de gedichten zeer te genieten. Een bundel die ik kortom kan aanraden.’ – recensie van Wouter van Heiningen.
‘(…) Elk woord lijkt zorgvuldig gewikt en gewogen in deze rijke en rijpe bundel. De indrukwekkende reeks gedichten ademt een sfeer die mij aan de dichter Hans Lodeizen doet denken. Het wereldbeeld van Langeveld komt holistisch over. Zijn empathie met alles wat kwetsbaar is blijkt vrijwel grenzeloos. Zo toont hij zich in zijn gedichten begaan met het lot van uiteenlopende fenomenen als: gerooide populieren, gevallen soldaten, “gesneuvelde” bladeren, vergeten graven, ja zelfs de dode arm van een rivier.’ – recensie van Leo Mesman.

Nieuwe serie kaarten met poëzie bij beeldhouwwerken

Dit is een van de kaarten uit een reeks van zes nieuwe ansichtkaarten met gedichten die op (openbare) kunstbeelden in Amsterdam-Oost zijn geïnspireerd. De zes gedichten schreef Méland voor een expositie in het vroege voorjaar van 2019 bij de Openbare Bibliotheek (OBA) Linnaeusstraat in Amsterdam. De ansichtkaarten zijn gedrukt, elk met een kleurenfoto van de sculptuur en een gedicht. Een set van zes kaarten kost: 5 euro (exclusief portokosten). Meer informatie, ook over het eventueel bestellen, is hier te vinden.

Verhalenbundel Onalledaags

‘Onalledaags’ is een korte verhalenbundel van Méland Langeveld, die onder andere schrijft voor Dwars door de Buurt, de buurtkrant van Amsterdam-Oost, en de nieuwssite Oost-online. Het is een boek vol verhalen die zich in Amsterdam-Oost afspelen. Bijna alle korte verhalen in deze bundel zijn eerder verschenen ofwel op de Achterpagina van NRC Handelsblad, of in Trouw, Metro, De Pers en Dwars door de buurt.
Bij Oost-online noemen ze hem de chroniqueur van Amsterdam-Oost. In zijn maandelijks terugkerende ‘Onalledaags’ schetst hij niet-alledaagse taferelen die hij in Oost tegenkomt. Zijn bijzondere blik laat een Oost zien waar velen aan voorbijgaan.

Een van de verhalen, ‘Vertrouwd portret’, won bij een schrijfwedstrijd in 2018. Het jury-oordeel van ‘Schrijf je straat’ van Schrijvers uit Oost: ‘Wat ons zeer aanspreekt was de wijze waarop je de tijd laat verglijden – de oude man die plotseling uit zijn huis is verdwenen en plaatsmaakt voor een jong stel – zonder nostalgisch te worden. En zonder het uit te leggen. (Echt: show, don’t tell). Amsterdam-Oost is voel- en zichtbaar zonder het expliciet te noemen. Heel mooi!’

Méland Langeveld is dichter, columnist, redacteur en tekstschrijver. Eind 2015 verscheen zijn dichtbundel Zijwaarts springen. Een volgende bundel Het wachten voorbij staat op stapel. Zijn gedichten worden gedanst en gezongen, hangen in vitrines aan parkhekken, in etalages van bibliotheken en staan gekalligrafeerd op stoepen.
‘Onalledaags’ is te verkrijgen, of te bestellen bij de boekhandel, diverse online boekhandels, en gesigneerd bij de auteur, via Contact op www.melandlangeveld.com

Omvang: 145 pagina’s
Prijs: € 16,50

Wederom nieuwe serie kaarten met poëzie bij beeldhouwwerken

Dit is een van de kaarten uit een reeks van zes nieuwe ansichtkaarten met gedichten die op (openbare) kunstbeelden in Amsterdam-Oost zijn geïnspireerd. De zes gedichten schreef Méland voor een expositie in de zomer van 2020 bij de Openbare Bibliotheek (OBA) Linnaeusstraat in Amsterdam. De ansichtkaarten zijn gedrukt, elk met een kleurenfoto van de sculptuur en een gedicht. Een set van zes kaarten kost: 5 euro (exclusief portokosten). Meer informatie, ook over het eventueel bestellen, is hier te vinden.

Johan Meijer / Diete Oudesluijs

Onze nieuwe CD Liedermannen lag al een tijdje op stapel, maar het had heel wat voeten in de aarde om de productie rond te krijgen. Informatie over deze cd vind je zoals gewoonlijk op onze website www.nederossi.nl waar de CD ook te bestellen is.
Vanaf woensdag 6 februari beginnen wij een webradio. Het begint om 21:00 en duurt ongeveer een uur. Deze webradio heet Fliedertee naar een begrip uit een Gundi-song (bij ons: Janken) en is een initiatief van de vereniging Gundermann e.V. waar we lid van zijn – de uitzending is in het Duits, de songs komen uit heel Europa, maar we proberen altijd ook wat van de inhoud over te brengen. We zijn dus vanaf nu regelmatig te beluisteren, en wel op het volgende adres: fliedertee-radio.de.

Leo Mesman

The Origin of Energy en Verklaringen van Liefde
Via deze links kan men twee, bibliofiel uitgegeven, boeken met gedichten van Leo Mesman en foto’s van Jan Bom inzien en bestellen.

Soep koken in een sarcofaag
Op 2 november 2012 is een nieuwe dichtbundel van Leo Mesman verschenen bij uitgeverij Boekscout.nl. De bundel bevat 50 lichtvoetige verzen.
Te bestellen via internet: Boekscout.nl of via de plaatselijke boekhandel. 68 pagina’s, € 13,95, ISBN: 978-94-6206-424-9

Retour Nuenen
Bundel met nostalgische jeugdherinneringen in gedichten en kort proza, verschenen in januari 2018. Meer informatie: retour Nuenen

As en Diamant
Rijk geïllustreerde, bibliofiel uitgegeven, dichtbundel, verschenen in november 2018.
Meer informatie: As en Diamant

Vian Moo

Meer dan dit

Bundel Vian Moo


Vijftig gedichten met een hoog ‘er is meer’-gehalte. In de kenmerkende stijl van deze dichter: optimistisch, kort, krachtig, licht en luchtig. Uitgeverij Elikser, Leeuwarden. ISBN 978-94-6365-004-5. Prijs: € 9,95. Verkrijgbaar via www.fijnzinnigeteksten.nl en in de boekhandel.


Peter le Nobel

De Hoofse Sfinx
Gedichten. Over de ervaringen van een jongeman met vrouwen en liefde.
Caspar Uitgeverij Utrecht. 64 p. 12,50 euro. Te bestellen via www.peterlenobel.nl

Marja Oosterman

Ja..? Oh! Leven met een hond

In dit boek vertelt Marja Oosterman over de honden in haar leven. Hoe ze in haar leven kwamen en weer gingen, vaak door tegenslag. Ze vertelt over de leuke dingen en de moeilijke. Over eenvoudige dingen en over verbazende. Over routine en verwondering. Ze vertelt openhartig over hoe slechts een hond zijn hele leven bij haar was.  Een boek voor hondenliefhebbers met en zonder hond. Ter vermaak en een beetje ter lering.
website: www.jaoh.nl
ISBN: 9789402189070
Verkrijgbaar bij bol.com en de boekhandel.  € 19,95
recensie/interview AD AD/UN interview met Marja

Gaan we een SEKTE oprichten? Corresponderend proza
Heb je charisma nodig om een sekte op te richten? Okselhaar? Hoe kom je aan volgelingen? Moeten die wel of niet prosterneren? Wil er iemand lijden aan het leiderschap? Met deze en nog veel meer vragen hielden eind vorige eeuw de schrijvers Leo Verzuu en Marja Oosterman zich bezig. Al brieven schrijvend op zoek naar het antwoord op de vraag ‘Gaan we een sekte oprichten?’ schetsen ze, samen met diverse andere scribenten, tevens een beeld van het tijdsgewricht.  Dit nieuwe boek van Marja Oosterman is  hier te verkrijgen! (24-09-2019)

Fred Penninga

Met uitzicht op het plein
Twee novellen in één band (ingebonden; stofomslag; leeslint), Tulip, ‘Tekst & uitleg’ literaire publicaties, Utrecht.
Te bestellen bij Bureau ‘Tekst & uitleg’ (tekst, vormgeving en presentatie), Pieterstraat 5,
3512 JT Utrecht; telefoon 030 – 223 13 13; e-mail: pennfred@worldonline.nl

Angela Raanhuis

LOPO – altijd een olifant bij de hand
Met mijn nichtje Irene Raanhuis heb ik een boekje geschreven en geïllustreerd over LOPO de olifant, een olifant die je altijd bij de hand hebt. LOPO maak je namelijk met je hand. Het boekje is tot stand gekomen op initiatief van Irene; de verhaaltjes hebben we samen geschreven en de illustraties (full colour foto’s) bestaan onder meer uit decorstukken die we zelf gemaakt hebben van keramiek. Lopo is het geesteskind van mijn vader, opa Punch van Irene. Hij zette Lopo op tafel met etenstijd en geen kind die dan zijn bordje niet leeg at … Als je Lopo ziet ga je ook vanzelf je eigen Lopo creeren en de kinderen zullen je zeker nadoen. Opa’s, oma’s , vaders, moeders, suikerooms, -tantes, juffen en meesters.. Dit is een creatief boekje voor de peuters en kleuters in jullie omgeving! LOPO is verkrijgbaar voor kostprijs én 1 euro voor onze goede doelen: Kiran-namaste (voor alleenstaande moeders en hun kinderen in Nepal) en voor Orissa zal leven (voor een meisjesschool in de Indiase staat Orissa): € 11,50.
Te bestellen door Angela Raanhuis te mailen.

Liaison
Een losbladige bundel. Vijfentwintig kunstwerkjes van grafisch beeld en gedicht zijn op zwaar A4-papier in kleur uitgevoerd, en samengebracht in een doos. De gedichten van haar hand zijn omlijst door grafische beelden van Peter Steutel uit Middelburg. Speciale prijs: 15 euro. Te bestellen bij Angela Raanhuis, telefoon: 030-6342324 of angelaraanhuis@zonnet.nl

Anneke van Schaik

Met Lach en Wimpel

In beeldende gedichten krijgen dingen van alledag een vrolijke draai. Er is bijvoorbeeld een afscheid van een paar schoenen, maar ook overpeinzingen over serieuze zaken als heimwee en de liefde vinden een plek in deze bundel. Vooral in de light verse gedichten wordt de passie van de dichter voor het spelen met taal tot in detail zichtbaar.
‘Volop taalplezier,
met hier en daar een roerend
serieuze noot.’
Een haiku van een lezer, die de bundel helemaal typeert.
Aantal pagina’s: 72
Verkrijgbaar bij de auteur: info@metlachenwimpel.nl.

Ali Serik

Doorbloeiend Heimwee
Gedichtenbundel. Uitgegeven bij Free Musketeers. 2011. ISBN/FAN 978-90-484-1787-2

Jaap Schoo

Rebellie en Rook
Gedichten. Lichtvoetige verzen met soms een melancholische ondertoon. 5 euro. Te bestellen via j.schoo@kpnplanet.nl

Peter Schotman

Op windveren van verlangen.
Uitgegeven door Kleinood en Grootzeer, Bergen op Zoom, ISBN/EAN: 978-90-76644-00-4. Prijs 16 euro. Bestel deze bundel bij de uitgever.

Marlies Souren

Meer lief dan leed in 77 poëtische tinten
De 77 gedichten van Marlies Souren handelen zoals de titel al aangeeft, over zowel lief als leed. Ze hanteert daarbij ogenschijnlijk eenvoudige taal. Toch is de stijl opmerkelijk poëtisch. Ironie zowel als wijsheid wisselen elkaar af. Humor naast ernst, pijn naast vreugde houden deze authentieke en originele dichtbundel levendig en boeiend.
Marlies Souren: “Lange tijd had ik het gevoel dat ik niks kon en nergens voor deugde, tot ik ontdekte dat ik via mijn gedichten soms iets kon bieden aan een ander. Taal is voor mij het belangrijkste communicatiemiddel. De kracht van het woord, kan niet onderschat worden, weet ik inmiddels. Vooral gedichten kunnen vaak in weinig woorden iets duidelijk maken in een wereld die bol staat van retoriek.”
Gedichtenbundel. ISBN 978-94-6206-878-0. Prijs: €14,95 (verzendkosten €2,-). Te bestellen op Boekscout.nl.

Lied voor de aarde en andere lovesongs
Gedichten. In het eerste deel wordt de aarde in zestig coupletten bezongen. Het tweede deel bevat de andere lovesongs.
Uitgeverij Gopher. 64 p. 9,50 euro. Te bestellen via www.gopher.nl

Pim Teeuwisse

Pim Teeuwisse
‘In zand geschreven’: gedichten over het leven
Deze bundel is van binnenuit geschreven en heeft als thema: Leef! Beleef je leven, kijk om je heen. Besef je naam en bedenk wie je wil zijn. Bedenk hoe tijdelijk het leven is. Wees er zuinig op, beleef het en geniet. Hand in hand met jou het strand betreden, worden woorden geschreeuwd in de wind al snel verleden. Geschreven in het zand biedt het geen stand tegen de kracht van de aanrollende zee. Verwoestend maar ook verfrissend neemt ze met haar glinstering onze sporen onze woorden met zich mee. Ergens ver weg spoelen ze onzichtbaar aan…
Paperback, aantal pagina’s:72
ISBN: 9789402247459 Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 15,99 (inclusief kosteloze verzending in Nederland en België)
Verkrijgbaar bij Uitgeverij Boekscout: www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=9024.

Volgens de uitgever: Sober en melodieus, zo laten deze bundel zich het best typeren. Door goed gebruik te maken van woorden en beelden waar de lezer een beeld en een gevoel bij heeft, heeft Teeuwisse maar een minimum aan woorden nodig om een sfeer op te roepen. Binnen deze woorden verkent hij verschillende emoties. Trots, tederheid, gemis en het besef dat wij maar zo’n klein stukje van het leven op aarde zijn.
Volgens zijn voorwoord: Ik schrijf mijn poëzie van binnenuit. Ook deze bundel bevat weer van alles wat mij bezig houdt en drijft. Mijn dromen, angsten, gemis, de betrekkelijkheid van mijn leven, de natuur maar vooral ook kinderen. Mijn kinderen schoonkinderen en kleinkinderen, waar ik zo trots op ben, maar ook de kinderen die leven in het straatarme en door Tsjernobyl besmette gebied in Wit Rusland. Йана (Jana) is een van die kinderen. Toen ik haar zag voelde ik de emoties van mijn jeugd door me stromen. Ik besefte hoe teer en kwetsbaar een kinderleven is en hoe groot de opdracht aan ons volwassen om hier met alle liefde en zorg mee om te gaan. Een kras in de ziel van een kind is vaak voor het leven. Ik sluit deze bundel af met de toekomst die door ons in het heden wordt bepaald.

In de nacht geroepen
De vierde dichtbundel van Teeuwisse is geïnspireerd door de kinderen in zijn leven. Zijn (klein)kinderen, maar ook de kinderen in Belarus. Het wonder van het ontstaan, maar vooral ook de flexibiliteit en de kracht die in ieder kind schuilt, blijven Pim verwonderen. Naast de gedichten die met dit thema te maken hebben, heeft hij ook zijn dagelijkse emoties aan het papier toevertrouwd.
– Uitgeverij Boekscout, 56 pagina’s, ISBN 978-94-6206-761-5, 13,95 euro, te verkrijgen via Boekscout of de boekhandel.

Dagennacht
Dag en nacht houden gebeurtenissen Pim Teeuwisse bezig en bewegen hem tot schrijven. Zowel persoonlijke emoties uit het verleden als het heden, maar ook de wereld om hem heen beroeren de auteur en voeren Pim tot gedichten.
– Uitgeverij Boekscout, 46 pagina’s, ISBN 9789462060333, 12,95 euro, te verkrijgen via Boekscout of de boekhandel.

Mijn hart ontluikt
Teeuwissen heeft zich laten inspireren door alle belevenissen en emoties die op zijn pad zijn gekomen. Zijn gezinsleven, werk, vrijwilligerswerk voor kinderen in Belarus en ook de recente schietramp in Alphen komen in deze bundel aan bod.
– Uitgeverij Boekscout, 38 pagina’s, ISBN 978-94-6176-291-7, 12,95 euro, te verkrijgen via Boekscout of de boekhandel.

Schaduw van mijn jeugd
In deze tweede dichtbundel komen weer diverse levenservaringen van de auteur
aan bod. Inmiddels heeft de auteur een eigen stijl ontwikkeld; met weinig
woorden zoveel mogelijk emoties uitdrukken. Zoals zijn eerste dichtbundel,
leest ook deze bundel weer erg makkelijk weg. Vooral de belevenissen uit
zijn jeugd krijgen in deze bundel extra diepgang.
Uitgeverij Boekscout, ISBN 978-94-6176-562-8, te verkrijgen via Boekscout of de boekhandel.

Marcel Vaandrager

Laat en liefde

Vaandrager Laat en liefde

Soort: Dichtbundel (inmiddels 2e druk), paperback
Printing on demand: Boekscout Soest
Pagina’s: 46
Prijs: € 9,85
ISBN: 9 789 460 895 302
Te verkrijgen/bestellen bij: Elke boekhandel en via info@marcelvaandrager.nl

Korte beschrijving:
‘Laat’ staat voor: Te laat, laat maar, lang geleden en al datgene wat ik heb gelaten, heb moeten laten en mij is verlaten. Zonder hier overigens gelaten van te worden; het leven is één lange leerschool. De tegenhanger ‘liefde’ staat voor al wat mij lief is, het leven waard maakt, om voor te leven en voor te gaan, zonder het te laten gaan. Jezelf bewust zijn dat er maar één in dit leven is die aan het roer staat: Jij zelf.
Kom mee op een tocht vol passie en vuur en laat je verbazen.

Ine van Wijck

Langs scheefgroei van bomen
Gedichten, uitgave uit 2003. Uitgeverij Artemis, Amersfoort.

Alle franje weggedaan.
Gedichten, uitgave uit 2007. Uitgeverij Tulip, Utrecht.\

Dick van Zijderveld

Achterhaald verleden

Sebastiaan is tevreden met zijn bestaan. Naast zijn saaie baan restaureert hij antiek. Tot hij iets bijzonders ontdekt. Dat is het begin van een reeks ongewone gebeurtenissen, waarvoor hij tevergeefs een rationele verklaring zoekt. Ondertussen ontmoet hij een vroegere klasgenote, eens zijn grote liefde. Zij zit in grote problemen, die ook hem raken. Sebastiaan ontdekt nieuwe aspecten van zijn verleden, met onverwachte gevolgen.
„Achterhaald verleden” is een roman met een magisch-realistische inslag, waarin vragen gesteld worden als: Is het toeval dat dingen lopen zoals ze lopen? Kunnen mensen voor elkaar bestemd zijn? Daarnaast bevat hij elementen van een thriller.

Dick van Zijderveld, Achterhaald verleden. Roman. Almelo, Schrijverspunt, 2014. ISBN: 9789462660618. Aantal pagina’s: 142. Prijs: € 15,95.

Een jonge vrouw uit Vierhouten en andere verhalen

Een jonge vrouw uit Vierhouten en andere verhalen is een heruitgave van de enkele jaren geleden verschenen bundel Late lente. Verhalen, aangevuld met een vijftal nieuwe verhalen. De verhalen uit Late lente zijn opnieuw geredigeerd.
De verhalen in deze bundel hebben alle een magisch-realistisch en psychologisch karakter. Bijna terloops wordt de dagelijkse routine van de personages doorbroken. Schijnbaar toevallige omstandigheden lijken zinvol te zijn. Vaak beseffen de personages pas achteraf dat zij zich op een keerpunt in hun leven bevinden. Raadselachtige gebeurtenissen die niet goed te rijmen zijn met het alledaagse „gezond verstand” krijgen uiteindelijk een plaats in het leven van de hoofdpersonen.
Steeds wordt de vraag opgeroepen of de zichtbare dagelijkse realiteit de enige en gehele werkelijkheid vormt. Is alles toeval, of bestaat er zoiets als een lotsbestemming?

Dick van Zijderveld, Een jonge vrouw uit Vierhouten en andere verhalen. Verhalenbundel Soest, Boekscout, 2017. ISBN 978-94-022-3784-9.
236 pagina’s. Prijs € 21,49, inclusief verzendkosten in Nederland en België.

Doedelzakspel

In vervoering volgt de 29-jarige historica Anna-Thérèse een doedelzakspeler door de stad. Thuisgekomen vindt ze een brief die haar hele leven zal veranderen. De man die zij altijd als haar vader heeft beschouwd, blijkt haar stiefvader te zijn. Ze ontmoet Gerald, de man van wie zij afstamt. Hierdoor raken zij en haar moeder betrokken bij een oude familievete.
Een ver familielid beschuldigt Gerald en zijn familie ervan verantwoordelijk te zijn voor de brand van zijn voorouderlijk landhuis, die zijn invaliditeit tot gevolg had. Hij chanteert Gerald en Anna-Thérèse om schadevergoeding te krijgen. Anna-Thérèse komt in contact met een geheime studiegroep, die haar de mogelijkheid biedt aan een bijzonder experiment deel te nemen. Daardoor krijgt zij de mogelijkheid dit al een halve eeuw voortwoekerend geschil tussen de beide families eindelijk op te lossen. Zij verwerft ook een diep inzicht in zichzelf en de aard van de kosmos.

Dick van Zijderveld, Doedelzakspel. Magisch-realistische roman Arnhem, Uitgeverij aquaZZ, 2020. 256 pagina’s. ISBN 978 94 93023 67 3.
Ook verkrijgbaar als E-boek (ePub) ISBN 978 9493023 99 4