Video’s door, voor, van en met Taalpodium-leden

Zwijgzee | Jolanda Oudijk

Jolanda Oudijk
Bij drie gedichten uit haar dichtbundel ‘Zwijgzee’ heeft Veronique Hogervorst de prachtige poëziefilm ‘Multiversa Zwijgzee’ gemaakt. Jolanda heeft de gedichten ingesproken en haar daarna de vrije hand gegeven. Multiversa Zwijgzee is een intrigerend audiovisueel kunstwerk! Klik op de link als je de film wilt zien: https://youtu.be/HCVi7wXToAE

Paul van Leeuwenkamp
Mini-documentaire op basis van het interview dat Jeroen Kuypers op 14 oktober 2012 had met de Nederlandstalige auteur en dichter Paul van Leeuwenkamp in diens huis te Utrecht.

 

Jaap Schoo
Seniorenrap door Jaap Schoo. Gerapt tijdens de gedichtenmiddag op 12 februari 2012 in bibliotheek Zonnehof in Amersfoort.
[https://youtu.be/QLuEzPFxZPs

 

Mia Wittop Koning
Nordic walking gedicht. Een humoristisch gedicht van Mia Wittop-Koning, waarin ze vakkundig ‘afrekent’ met de nordic walkers. Voorgedragen op 31 januari tijdens een gedichtenmiddag in Bibliotheek Zonnehof in Amersfoort. https://youtu.be/2rYTIJc542M

Huub van Doorn
Het gedicht Strandmaskers schreef Huub van Doorn, werd door Huub speciaal voor de CD Ragfijn van Marcel Kooijman geschreven.
Marcel nam het op en je kunt het beluisteren op Youtube: https://youtu.be/n-i3vCon2_U

Méland Langeveld
Officiële videoclip van ‘Zoete uitdaging’. Jesse Dorrestijn zingt ‘Zoete uitdaging’, een gedicht uit Zijwaarts springen, de debuutbundel van Méland Langeveld.
Danseres: Dipa de Ridder-Flohr
Gedicht, film en montage: Méland Langeveld

Jesse Dorrestijn zingt ‘Ontwricht’, een gedicht uit de te verschijnen dichtbundel Het wachten voorbij van Méland Langeveld.
De première vond plaats op 24 november 2018 op het Open Podium van de OBA Oosterdokskade, Amsterdam.
Registratie: Jan ter Heide.

Dipa de Ridder-Flohr danst ‘Eenling’, een gedicht uit Zijwaarts springen.
Tijdens de presentatie van Zijwaarts springen in De Nieuwe Anita, Amsterdam, op 22 november 2015. Registratie: Floris de Ridder.

Dipa de Ridder-Flohr danst ‘Broos’ een gedicht uit Zijwaarts springen.
Tijdens het Open Podium, Centrale OBA, Amsterdam, op 24 februari 2018.
Registratie: Jan ter Heide.

Dipa de Ridder-Flohr danst ‘Gesneuveld’, een gedicht uit Zijwaarts springen.
Tijdens de opening van mijn solo-expositie ‘Ramen vol poëzie’ bij de Openbare Bibliotheek, Linnaeusstraat, Amsterdam, op 4 november 2017.
Registratie: Floris de Ridder.