Video’s door, voor, van en met Taalpodium-leden

Zwijgzee | Jolanda Oudijk

Jolanda Oudijk
Bij drie gedichten uit haar dichtbundel ‘Zwijgzee’ heeft Veronique Hogervorst de prachtige poëziefilm ‘Multiversa Zwijgzee’ gemaakt. Jolanda heeft de gedichten ingesproken en haar daarna de vrije hand gegeven. Multiversa Zwijgzee is een intrigerend audiovisueel kunstwerk! Klik op de link als je de film wilt zien: https://youtu.be/HCVi7wXToAE

Paul van Leeuwenkamp
Mini-documentaire op basis van het interview dat Jeroen Kuypers op 14 oktober 2012 had met de Nederlandstalige auteur en dichter Paul van Leeuwenkamp in diens huis te Utrecht.

 

Jaap Schoo
Seniorenrap door Jaap Schoo. Gerapt tijdens de gedichtenmiddag op 12 februari 2012 in bibliotheek Zonnehof in Amersfoort.
[https://youtu.be/QLuEzPFxZPs

 

 

Mia Wittop Koning
Nordic walking gedicht. Een humoristisch gedicht van Mia Wittop-Koning, waarin ze vakkundig ‘afrekent’ met de nordic walkers. Voorgedragen op 31 januari tijdens een gedichtenmiddag in Bibliotheek Zonnehof in Amersfoort. https://youtu.be/2rYTIJc542M

Huub van Doorn
Het gedicht Strandmaskers schreef Huub van Doorn, werd door Huub speciaal voor de CD Ragfijn van Marcel Kooijman geschreven.
Marcel nam het op en je kunt het beluisteren op Youtube: https://youtu.be/n-i3vCon2_U