Gedichten van Taalpodium-leden in beeld, klank en geluid

Zwijgzee | Jolanda OudijkJolanda Oudijk
Bij drie gedichten uit de dichtbundel ‘Zwijgzee’ van Jolanda Oudijk heeft Veronique Hogervorst de prachtige poëziefilm ‘Multiversa Zwijgzee’ gemaakt. Jolanda heeft de gedichten ingesproken en haar daarna de vrije hand gegeven. Multiversa Zwijgzee is een intrigerend audiovisueel kunstwerk! De film is gedeeld op YouTube:

Paul van Leeuwenkamp
Minidocumentaire op basis van het interview dat Jeroen Kuypers op 14 oktober 2012 had met de Nederlandstalige auteur en dichter Paul van Leeuwenkamp in diens huis te Utrecht.

Jaap Schoo
Opname van een ‘Seniorenrap’ door Jaap Schoo, tijdens een gedichtenmiddag op 12 februari 2012 in Bibliotheek Zonnehof in Amersfoort.

Mia Wittop Koning
Nordic walking, een humoristisch gedicht van Mia Wittop-Koning, waarin ze vakkundig ‘afrekent’ met nordic walkers. Voorgedragen tijdens een gedichtenmiddag in Bibliotheek Zonnehof in Amersfoort.

Huub van Doorn
Het gedicht ‘Strandmaskers’ werd door Huub van Doorn speciaal voor de CD Ragfijn van Marcel Kooijman geschreven. Marcel nam het op en deelde de opname op YouTube:

Méland Langeveld
Officiële videoclip van ‘Zoete uitdaging’. Jesse Dorrestijn zingt ‘Zoete uitdaging’, een gedicht uit Zijwaarts springen, de debuutbundel van Méland Langeveld.
Danseres: Dipa de Ridder-Flohr. Gedicht, film en montage: Méland Langeveld

Officiële videoclip van ‘Ontwricht’. Jesse Dorrestijn zingt ‘Ontwricht’, een gedicht uit de te verschijnen dichtbundel Het wachten voorbij van Méland Langeveld.

 

Dipa de Ridder-Flohr danst ‘Eenling’, een gedicht uit Zijwaarts springen.
Tijdens de presentatie van Zijwaarts springen in De Nieuwe Anita, Amsterdam, op 22 november 2015. Registratie: Floris de Ridder.

Dipa de Ridder-Flohr danst ‘Broos’ een gedicht uit Zijwaarts springen.
Tijdens het Open Podium, Centrale OBA, Amsterdam, op 24 februari 2018. Registratie: Jan ter Heide.

Dipa de Ridder-Flohr danst ‘Gesneuveld’, een gedicht uit Zijwaarts springen.
Tijdens de opening van mijn solo-expositie ‘Ramen vol poëzie’ bij de Openbare Bibliotheek, Linnaeusstraat, Amsterdam, op 4 november 2017. Registratie: Floris de Ridder.

Op 9 maart 2017 vond in de kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam de première plaats van mijn gedicht ‘Man en schaap’, door componist Jesse Broekman op muziek gezet, en uitgevoerd door drie musici van ‘Eendagsliederen’. Ward Reijmerink gitaar, Georgi Sztojanov tenor en Albert Manders altfluit.

Op 16 en 17 juli 2016 zijn er drie concerten in Amsterdam-Oost geweest waar ‘Salto mortale’, een gedicht uit Zijwaarts springen werd gezongen door mezzosopraan Enikő Gősi met begeleiding van Ghaeth Almaghoot op klarinet en Ward Reijmerink op gitaar. Het gedicht is door componist Jesse Broekman op muziek gezet.

Leo Mesman & Marlies Souren

In 2013 verscheen bij uitgeverij De Hooiwaagen in Utrecht de digitale bundel ’45 gedichten- Utrecht onder vier ogen’ van Marlies Souren en Leo Mesman. Onderdeel van deze op een e-card uitgegeven bundel vormden de geluidsopnamen van alle gedichten, gelezen door Marlies en Leo zelf (respectievelijk 23 en 22 gedichten) en opgenomen door Lilian Hak Studio. Ze zijn te beluisteren op de blog van Marlies, via een link in de rechterkolom van de homepage: https://www.sourenpoems.nl/

Video-opnamen met poëzie van en interview met Ali Serik