Voordracht Marcel Mengelers op 14 april in De Bilt

Op zaterdag 14 april organiseert de Libris boekhandelketen de jaarlijkse Bookstore Day en zijn er in diverse boekhandels (tijdens winkeluren) meerdere optredens van schrijvers en dichters. Taalpodiumlid Marcel Mengelers zal een optreden verzorgen van 14.00 – 15.00 uur in de Libris boekhandel in De Bilt, adres: Bouwman Boeken, Hessenweg 168, 3731JN  De Bilt, tel: 030-2200112
(Graag tevoren aanmelden via Facebook)

Leden op het web (23)

IMG_2036

Marieke Lucas Rijneveld is in korte tijd een ster geworden aan het literaire firmament. Zij debuteerde in 2015 als dichter met haar veelgeprezen en al vaak herdrukte dichtbundel Kalfsvlies. Nu debuteert ze als schrijver met een ‘overdonderende roman’ (recensie in Trouw/Letter & Geest, 3-4 februari), met de intrigerende titel: De avond is ongemak. Taalpodium feliciteert Marieke, die tot onze vreugde nog altijd lid is van ons genootschap, van harte met haar tweede literaire debuut! Wij wensen haar nog veel succes toe in haar, zo veelbelovend gestarte, schrijversbestaan. Haar website vind je hier.

Terugblik op een poëtische zondagmiddag in het oude Stadhuis van Utrecht

0E4FAD1B-D840-4EA5-8900-22C631F6A966.jpegIedereen Dichter! was het motto van de Vereniging Taalpodium ter gelegenheid van de Nieuwjaarsduik 2018 op Culturele Zondag 14 januari. In de intieme ruimte van de voormalige Burgemeesterskamer (nu Perskamer van de gemeente), waar de zon vrolijk door de hoge ramen scheen, was er vanaf 14.00 uur een voor iedereen toegankelijk Open Podium. Daarvoor bleek zoveel belangstelling te bestaan dat er extra stoelen bijgezet moesten worden.
Onder de bezielende en bemoedigende leiding van presentator Fred Penninga maakten diverse aanwezigen hun debuut als podiumdichter, wat ook een van de bedoelingen was van dit Open Podium. Ook een flink aantal al oude en nieuwe leden van Taalpodium brachten eigen werk voor het voetlicht. Dit alles onder enthousiast en warm applaus van het publiek. Ernst en humor wisselden elkaar af en maakten de voordrachten tot een boeiend en verrassend geheel. Een formule waarop Taalpodium het patent heeft in UNESCO City of Literature Utrecht!
Zeistenaar Henk Jagtenberg bezorgde het publiek nog meer aangename luistermomenten met muzikale intermezzi op zijn akoestische gitaar. We kunnen terugkijken op een middag, waarmee Taalpodium echt hartverwarmend het nieuwe jaar is ingedoken!

FAA1ADB2-1FE2-4CF4-A3FB-28D445774922.jpeg

(Verslag: Anneke van Schaik. Foto’s: Leo Mesman)