Presentatie vijftiende Verzamelbundel Taalpodium

Paddenstoelen GvG

Foto Geerten van Gelder

De vijftiende (tweejaarlijkse) Verzamelbundel van Taalpodium met gedichten en korte verhalen van leden wordt deze maand gepresenteerd in Utrecht en Zeist, en wel op:

Woensdagavond 22 november 2017
Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Plaats: Schillertheater Place Royale, Minrebroederstraat 11, 3511GS Utrecht
Presentatie:  Leo Mesman

Zondagmiddag 26 november 2017
Tijd: 14.00 uur – 16.30 uur
Plaats: KunstenHuis (theaterzaal), Egelinglaan 2b, 3705TC in Zeist
Presentatie: Geerten van Gelder

De muzikale omlijsting wordt bij beide gelegenheden verzorgd door Josée van der Staak, de oprichtster van Poëziecafé/Taalpodium, met gitarist John Jacobs.
Ook niet-leden zijn van harte welkom! Er is geen open podium.
De nieuwe prachtbundel van Taalpodium -met ruim 70 bijdragen- wordt te koop aangeboden voor de vriendenprijs van 5 euro.

Leden op het web (22)

IMG_1937

Taalpodiumlid Marco van der Bij was vele jaren leider en tekst- en muziekschrijver van de populaire Woerdense band BruusQ, die sinds vorig jaar ‘voor onbepaalde tijd’ met sabbatical is. Maar zoals menig maker van liedteksten is Marco ook dichter. Van maart 2013 tot april 2016 was hij stadsdichter van zijn woonplaats Woerden, waar hij actief betrokken bleef bij educatieve poezieprojecten. Marco publiceerde samen met Taalpodiumcollega Hanneke Verbeek twee dichtbundels waarin de zeven hoofdzonden en de zeven deugden de revue passeren. Daarnaast bracht hij nog diverse eigen bundels uit, waarvan een met zijn stadsgedichten: Door mijn bril (2016). Maar op zijn weblog kan men geheel gratis een groot aantal liedteksten en gedichten van zijn hand lezen. Vaak zijn deze dicht op de huid geschreven en/of maatschappelijk gekleurd. Want Marco is duidelijk een bewuste en bezorgde wereldburger. Zijn weblog oogt (te) bescheiden en sober, maar de inhoud verdient het om nader verkend te worden. Dat kan via deze link