Nieuws

Nieuws

 DSC7548b
Buschman
07-11-2023

Taalpodium Woord van het jaar verkiezing

Tijdens de auteurspresentatie van Taalpodium is in cultureel centrum De Kargadoor de eerste prijs bekend gemaakt voor de Verkiezing Woord van het Jaar. Deze gaat naar de dichter Rense van Aarnhem voor zijn woord wegflixen

Daarmee bedoelt hij dat mensen Netflix en soortgelijke zenders de deur uitdoen en zo tijd overhouden voor dingen die ze echt leuk vinden. Van Aarnhem kreeg voor zijn prijswinnende woord de gouden Taalpodiumtypemachine en de bijbehorende oorkonde.

Het programma aan de Utrechtse Oudegracht – met als eregast de dichter Ruben van Gogh, gildemeester van het Utrechtse stadsdichtersgilde -  telde tevens een voorleesmarathon door maar liefst 27 schrijvers uit Utrecht en verre omtrek, alle uit de stal van Taalpodium. Hun gedichten en korte verhalen zijn vastgelegd in de nieuwste tweejaarlijkse bundel, dit keer met de hoogst actuele titel De wereld mist een kurk. Deze is ontleend aan het prachtige vers van de dichter Marcel Mengelers.  

Afgelopen zondag hield Taalpodium ongeveer hetzelfde programma, maar dan met het accent op auteurs uit Zeist en de Heuvelruggemeenten. Daar viel de tweede prijs voor het Woord van het Jaar voor de specialist in Japanse dichtkunst Simon Buschman. Zijn woord was boekverdozing.

Sponsors, subsidiënten en samenwerkingspartners: