Nieuws

Nieuws

02-06-2024

Vacature redacteuren Schreef

Het ledenblad van de Vereniging Taalpodium, Schreef, heeft een flinke ontwikkelingsslag gemaakt en verschijnt sinds dit jaar als full color magazine, vier keer per jaar. De presentatie van proza en poëzie van onze leden vormt het hart van Schreef, maar nieuw is de journalistieke inbedding. Het bestuur zoekt nu een

tweede redacteur poëzie

Taak - In samenwerking met de eerste redacteur poëzie werft en selecteert de tweede redacteur poëzie gedichten van leden van Taalpodium en overlegt met de maker over verbeteringen met het oog op plaatsing. Vervolgens concipieert de redacteur uit het geaccepteerde tekstmateriaal het katern en levert tenslotte een lay-outklaar voorstel tot realisatie van het katern poëzie. 

Opleiding, ervaring - Om dit werk goed te kunnen doen is literaire oordeelsvaardigheid onmisbaar. Wat daarbij helpt is grote interesse in de algemene letteren, met name die in het Nederlands taalgebied. 

redacteur journalistiek

Taak - De redacteur journalistiek fungeert als de journalistieke rechterhand van de hoofdredacteur, doet onderzoek naar nieuwswaardige onderwerpen en schrijft zelf ook. De functieplaats kan ingericht worden als informele ervaringsplek voor een functionaris die nog niet geheel voldoet aan de functie-eisen. 

Opleiding, ervaring - Als schrijvend journalist beschikt de redacteur over een goede ambachtelijke vaardigheid in journalistiek schrijven en weet zich gewapend met kennis van de journalistieke aanpak en mores. Omdat Schreef een special interest blad is, is daarnaast kennis van cultuur en letteren noodzakelijk en is hij/zij/die goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de letteren, met name die in het Nederlands taalgebied. 

Algemeen
Voor beide functies geldt dat het vrijwilligerswerk is met een geschatte tijdsbelasting van ongeveer 200 uur per jaar. Een goede taalbeheersing is vanzelfsprekend, op het niveau van moedertaalspreker Nederlands, zowel gesproken als geschreven, zowel productief als receptief.
Je bent volwaardig lid van de redactie en denkt in die hoedanigheid mee over interessante onderwerpen, journalistieke kansen, de bladformule en de redactionele koers. 

Nadere informatie/solliciteren 
Wil je meer weten, stuur dan een mailtje met je contactgegevens naar de hoofdredacteur Werend Griffioen, communicatie@taalpodium.nl. Deze heeft ook een uitgebreide functiebeschrijving voor je klaarliggen. Met belangstelling zien we je motivatiebrief tegemoet. 

Sponsors, subsidiënten en samenwerkingspartners: